Pécsi Tudományegyetem

Bölcsészettudományi Kar
TÁRSADALMI KAPCSOLATOK INTÉZETE
NÉPRAJZ-KULTURÁLIS ANTROPOLÓGIAI TANSZÉK

 

FELVÉTELIZŐKNEK - "Kreditpróba"

Nyomtatóbarát változatPDF változat

Kreditpróba

- Készülj az egyetemre az egyetemen! -

 

A PÉCSI BÖLCSÉSZKAR ÚJ PROGRAMJA KÖZÉPISKOLÁS DIÁKOK SZÁMÁRA

 

Mit ajánlunk?

A 2017 februárjában induló programunk keretében a Kar által kínált szakok iránt érdeklődő középiskolások számára lehetőséget biztosítunk arra, hogy közvetlenül szerezhessenek tapasztalatot az egyetemi oktatás atmoszférájáról. A diákokat olyan, valódi, féléves egyetemi kurzusokra invitáljuk, amelyekhez nem szükséges speciális előismeret. A középiskolások számára megnyitott kurzusok óráit a késő délutáni időpontokban tartjuk annak érdekében, hogy a diákok az iskolai tanóráik végeztével a szabadidejükben kényelmesen részt vehessenek az általuk kiválasztott kurzuson.

 

Hogyan működik a program?

A diákok választhatnak, hogy megmaradnak kívülálló érdeklődőnek ezeken a kurzusokon, vagy érdemjegyet is szereznek, akár először az előbbi, majd később az utóbbi módon kipróbálva egy-egy kurzust. Programunk új és lényeges vonása, hogy aki érdemjegyet szerez, az el is nyerheti azt pár évvel később, amennyiben egy sikeres felvételi vizsgát követően Karunk polgárává válik. Ez a gyakorlatban úgy történik, hogy aki eredményesen teljesíti az adott kurzust, kap egy igazolást, amit majd tényleges hallgatóként érdemjegyre válthat és megkaphatja érte a megfelelő kreditet azon a szakon, amelynek a tantervébe beletartozik az adott kurzus.

Programunk természetesen nem garantálja, hogy a diákok a felvételi eljárás során bekerülnek az egyetemre, de ha ez sikerült, egy vagy néhány kurzust máris teljesítettek.

Kezdeményezésünk további előnye, hogy a diákok közelebbi kapcsolatba kerülnek az egyetem oktatóival, megismerkednek az itt folyó munkával, és kielégíthetik kíváncsiságukat az érdeklődési területükön.

 

Kiknek ajánljuk?

A programra elsősorban 11-12. évfolyamos diákokat várunk, de szívesen látjuk a 10. évfolyamos érdeklődőket is.

 

Kell-e fizetni érte?

A képzés ingyenes, célunk az, hogy betekintést nyújtsunk a karunkon folyó munkába, valamit az, hogy ambiciózus és az adott tudományterület iránt komolyabban érdeklődő diákokat üdvözölhessünk leendő hallgatóink között.

A tanszékünkön látogatható órák:  

Néprajz

Antropológiai kutatások Indiában

hétfő 16.00-17.30, Rókus u. M. épület 3. emelet

 Farkas Judit

Néphit

kedd 16.00-17.30, Rókus u. M. épület 3. emelet

 Balatonyi Judit

A hantik kultúrája

csütörtök 16.00-17.30, Rókus u. M. épület 3. emelet

 Nagy Zoltán